Retrobatz-nos per una projeccion de corts-metratges en occitan jos-titolats en francés, en partenariat amb l’IEO e l’Udac. Rendètz-vos a la sala Multimèdia del Fossat le divendres 14 d’abril. Al programa :
CERCAIRES
D’annadas e d’annadas de collectatges faguèron d’Alan un coneisseire de tria de danças e de musicas tradicionalas d’Arièja. Se retròban amb Mathys, jove musicaire, per cabussar dins le passat e le present d’un instrument qu’acompanhèt Alan pendent sas recèrcas : l’aboès del Coserans.
OCCITAN 2.0
Que n’es de l’occitan a l’ora del numeric e de sas aisinas digitalas de traduccion ? A travèrs las paraulas​ e le camin de Clamença, le film prepausa una immersion dins l’occitan d’Arièja e seguís sas marcas dins le monde digital. Coma tela de fons, s’agís de s’interrogar sus la plaça de las lengas regionalas dins la jungla del oèb 2.0.
SENS RACINAS, PAS DE FLORS
Alan cultiva son òrt coma cultiva la lenga occitana. Amb una passion de las grandas e de curiosetat, nos banha dins l’istòria agricòla d’Arièja Bassa e d’Aude vesina…
Acabarem en musica amb le grop Fontanet!!!
Alavetz, a lèu lèu !!